HTML

 

Kampányszöveg-generátor
by Elegemvan.blog.hu

Kattints a "Generálás" gombra!

 

Celebhír-generátor by Elegemvan.blog.hu

Kattints a "Generálás" gombra!

 

"Idealisták és gonosztevők összeálltak, álság levegőköveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa. A nagy Humbug nem Európának ártott meg, a hazugságot itthon hitték el. Miért hazudtak már az apáinknak, és miért adták a hazugságot tovább? Minekünk váltig azt mondták, hogy itt Európa van, kultúréletre készültünk, s megfeszített idegekkel rángattuk magunkat egyre előbbre." (Ady)
"Colin szerelmese márványszépségű combjait csodálja. Egyszer a jobb tűnik szebbnek, máskor a bal. Ne habozz barátom szól ő, hagyd, hogy én döntsek, az igazság a kettő között van." (Alexis Pyron, 1689-1773)

Elegem van...

Címkék

1956 (1) áder (1) adminisztráció (4) adó (5) adós (10) ajándék (1) albérlet (1) Alföldi (1) álhírek (1) alkotmánybíró (1) államtitkár (2) állás (1) állatfarm (1) állatkert (1) alvás (2) andy vajna (1) Angelina (1) arab (1) árak (2) atom (1) Auchan (2) autó (3) Balaton (3) baleset (3) balog (1) baloldal (83) bank (36) bankkártya (1) barát (2) barlang (1) bayer (1) beavatkozás (3) becsapás (125) behajtás (4) Belgium (1) Bernanke (1) beruházás (1) bevándorló (7) bicikli (1) bíró (2) bíróság (5) bírság (3) bizalom (138) biztonság (1) biztonsági (3) biztosítás (2) biztosító (3) bkk (4) bkv (4) blokk (1) bocsánatkérés (3) bolt (1) bosszantó (1) brexit (1) Brüsszel (1) Budapest (3) büdös (1) bukás (3) bulvár (4) burger king (1) busz (4) bútor (1) CBA (1) cég (1) cigány (1) cipő (2) coca-cola (1) család (10) Csányi (1) csend (2) csirke (2) dal (1) Darwin-díj (1) devizahitel (15) diák (1) dinnye (1) dollár (2) Dzsudzsák (1) Eb (4) ebéd (3) edző (1) egészség (3) egészségügy (1) egyetem (3) egyház (4) egymást tapossák (1) elektronika (1) életérzés (143) életmód (13) elnök (60) elromlik (1) ének (4) énekes (3) esküvő (4) étel (7) étrend (1) étterem (4) EU (71) euró (3) európa (102) fagy (1) fagyi (1) fagylaltozó (1) fejlődés (1) felelőtlenség (6) felsőoktatás (3) felügyelő (1) fénykép (1) férfiak (5) festészet (1) fidesz (12) film (5) fizetés (1) FKF (1) foci (14) fodrász (1) fogyás (2) főiskola (2) fölösleges (10) forint (1) forradalom (1) főzés (2) franciaország (1) fürdés (1) gazdaság (2) generáció (3) glamour (1) gól (1) gumi (1) gyárfás tamás (1) gyarmat (4) gyarmatosítás (6) gyaur (1) gyerek (7) gyereknevelés (1) gyermekrák (1) gyűjtés (1) gyurcsány (35) Habony (1) háború (5) Habsburg (2) hal (1) halál (4) házasság (1) hazugság (5) hernádi (1) híradó (3) hírek (1) hit (4) hitelesség (1) hitelezés (1) hízás (1) holland (1) hollywood (1) hörcsög (1) horoszkóp (1) hotel (1) hulladék (1) hülyeség (52) hús (1) húsvét (4) idegenforgalom (1) idegesítő (55) idióták (1) időjárás (1) időjárás-jelentés (1) idős (1) ifa (1) IKEA (1) IMF (1) ingatlan (4) integráció (1) irodalom (1) iskola (5) ismerős (3) ismerősök (3) iszlám (3) ital (1) ítélkezés (2) jacks burger (2) Jalta (1) james bond (1) játék (1) jég (1) jellem (1) jobboldal (112) jog (2) jogszabály (1) Jolie (1) jóslás (1) jövő (1) Juncker (1) kamat (1) Kaposvár (1) kapzsiság (2) karácsony (3) karrier (4) kdnp (1) kedvezmény (1) kehi (2) kéményseprő (1) kenőpénz (1) keresztény (7) kertitörpe (1) kiadás (1) kína (1) kirándulás (2) kiss lászló (1) kitüntetés (1) kívánság (1) klíma (1) kóka (1) kóla (1) kölcsön (2) kollégium (1) kommunizmus (1) konyhafőnök (1) könyv (1) kórház (1) kormány (147) környezetvédelem (1) korrupció (6) kövér (2) közigazatás (2) közjegyző (1) közlekedés (5) köztársasági (8) közterület (1) kuka (1) kukás (1) külföld (5) kultúra (2) kütyü (1) Lagarde (1) lakás (4) lakodalom (2) lázár (28) lemondás (5) locsolkodás (1) London (1) lopás (7) lottó (1) Lovas István (1) luxus (2) Magyarország (205) márka (1) Matolcsy (35) mcdonalds (3) megasztár (1) megemlékezés (1) megtévesztés (83) meleg (1) melegjogok (1) menekült (3) menekültek (12) mentőcsomag (3) mentők (1) Merkel (8) Mészáros (1) mezőgazdaság (1) migráns (1) miniszter (1) minisztérium (43) mnb (2) MOL (1) mozgás (1) mozi (2) mtv (1) munka (4) munkatárs (2) műsor (1) muszlim (7) művészet (1) nagyhét (1) nagy britannia (3) Németország (5) népszavazás (2) nők (5) Norvégia (1) nyár (2) nyugdíj (2) nyugdíjas (2) nyúl (1) offshore (2) oktatás (5) olimpia (2) olvasás (2) önkormányzat (2) őr (1) óra (1) orbán (141) orosz (1) Oroszország (10) orvos (1) orvosság (1) ősz (5) osztálykirándulás (1) pakolás (1) Paks (1) pályázat (1) pap (1) pápa (2) parizer (1) parkolás (1) párt (94) pénz (152) pénzmosás (1) pénztár (1) pihenés (4) plakát (2) pletyka (1) pokémon (1) polgármester (1) politika (187) posta (1) Pride (1) puccs (1) rabszolga (1) rajk (1) rákosi (1) regény (1) rejtő (1) reklám (2) rendőrség (5) repülés (1) riasztó (1) rogán (6) rokonok (4) rudolf péter (1) ruha (2) Semjén (2) síelés (1) Simicska (3) soros (1) sorozat (1) sorsolás (2) spórolás (1) sport (4) stadion (2) strand (1) sváb (1) svédek (2) Svédország (3) szabadidő (1) szállás (1) számítógé (1) számítógép (1) Széll Kálmán tér (1) SZÉP-kártya (1) szex (1) színész (1) színház (1) szír (1) sznob (1) szokások (1) szórakozás (7) szórakoztatás (5) szóvivő (1) Szovjetunió (1) sztárok (1) sztrájk (1) szulejmán (1) szülés (3) szülő (6) tanár (3) tanulás (4) tanulmányok (1) táplálkozás (1) Tapolca (1) tarlós (2) tartozás (5) tavasz (1) tél (2) telefon (1) telefonálás (2) televízió (2) terror (3) tesco (3) test (1) tippmix (1) tisztesség (63) tisztség (12) tölcsér (1) törlesztőrészlet (4) török (2) Törökország (1) történelem (103) törvény (1) Trianon (1) trónörökös (2) tücsök (1) tv (5) ügyvéd (3) újság (3) újságírás (2) újszülött (1) ünnep (7) uralkodó (3) USA (13) utazás (7) utca (1) üzlet (1) vacsora (1) vadászat (3) választás (32) vallás (9) várakozás (1) város (1) vásárlás (20) vásárló (10) vegetáriánus (1) versenyhivatal (2) vezetés (1) vidék (1) videó (2) Vietnám (1) villamos (5) vita (1) wellness (1) x-faktor (5) zaj (3) zaklatás (1) zavarás (3) zene (8) zenekar (1) zöldhulladék (1) zöldség (1) zsidó (8) zsűri (4) Címkefelhő

Elegem van a Konyhafőnökből

2016.11.10. 00:40 Elegem Van

Mióta világ a világ, az emberiség örök vágya jót enni. Aztán, hogy ki miképp találja meg ennek a vágynak a kielégülését, az már más kérdés. Vannak, akik sokat szeretnek enni, mások az egészséges táplálkozásra esküsznek és vannak olyanok is, akik az ízlelés élvezetét keresik az evésben. Erre a vágyra és a ráépülő konyhaművészetre a többség időről időre rácsodálkozik, pedig nem új dolog ez. Lucullus neve sem az általa vezetett hadjáratok miatt maradt fenn, hanem tökélyre vitt ínyenc életvitele miatt, melynek része volt a kor színvonalán végletekig kifinomult konyhaművészet.

Az ízlelés élvezkedőit azonban nehéz komolyan venni. Annak különösen, aki Rejtőn felnőve jókat nevetett az egész világot egy kolosszális konyhaként szemlélő nagy Levin finom bölcsességein. Azt hiszem jobban jártak volna a népek, ha engednek Levin kérésének: "Hagyjatok főzni, és én megjavítom az emberiséget!". De Levint nem hagyták főzni, erre odakozmált az emberiség.  A Konyhafőnök című műsor kései Levinként próbálja megjavítani az emberiséget, és az előzményekből tanulva inkább hagyjuk őket, hátha megjavul az a fránya emberiség.

Persze már azzal is meg lennék elégedve, ha az emberiségen belül a legendás magyar populáció javulna meg a Konyhafőnökben látottak hatására. Először talán a híres magyar konyha. Nyílt színi gyónásként bevallom, én valószínűleg sosem leszek nagy fogyasztója az ízlelőkonyha termékeinek. Gasztronómiai toprongy vagyok, na. Ám csodálattal és tisztelettel nézem azokat a szent őrülteket, akik képesek azon hisztériázni, hogy kihozta-e a turbolya a Szent Jakab kagyló ízét vagy éppen elvette.

Tiszteletem oka pediglen Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, akik úgy másfél évtizede indítottak harcot a magyar konyhaművészet megújításáért. Remek kultúrtörténeti cikkeik megfogtak, és bár már akkor tudtam, hogy én nem leszek képes követni őket útjukon, okosságuk, következetes harcuk csodálattal töltött el. Csakúgy, mint Vinkó József, aki a gasztronómia Szindbádjaként könnyed stílusban idézi meg letűnt idők konyhatitkait. Nélkülük nem lenne Konyhafőnök, csúcsgasztronómia, ilyen-olyan foodok, népszerű kajablogok stb. Jól tudjuk, hogy: "Nem a kakas szavára kezd virradni, De a kakas kiált, mert hogy virrad.", ám Molnár B., Bittera, Vinkó vették észre először a pirkadat jelét, és kukorékolták fel a "világhírű magyar konyha" meséjétől szundikáló magyar szakácstársadalmat. Sok konfliktust, kiátkozást vállaltak, de hát ilyenek ezek a Levin örökösök. A Konyhafőnök című műsor ezen az úton lépett tovább bemutatva a hétköznapi ember számára a csúcsgasztronómia titkait.

konyhafonok.jpg

Nem egy bonyolult műsor, üzenete egyszerű: Főzni jó! avagy - Kodályt kicsit kifordítva - Legyen a főzés mindenkié! És ha ebből a szemszögből figyeljük a Konyhafőnök versenyzőit, zsűrijét, egy könnyednek tűnő és mégis sok tanulsággal szolgáló előadást kapunk.

A versenyzők többsége a főzés elkötelezett átlagembere, amolyan hétköznapi Levin, akik fantasztikus teljesítményekre képesek, miközben hihetetlen alázattal viseltetnek a konyha és a zsűri iránt. Viszonylag rövid idő alatt olyan kajákat rittyentenek sokszor képtelennek tűnő alapanyagokból, hogy csak pislog a néző. Bár arra külön kíváncsi lennék, hogy ki mosogat, mert néhány csepp szmötyiért úgy néz ki a konyha, mint valami háború sújtotta övezet. Bizonyára sokan nem ennénk meg a libamájból készült desszertet, de amit ezek a séfjelöltek összeraknak, az valami csoda. Ráadásul részben a szemünk előtt. Láthatjuk - már amennyit engednek látni a műsorkészítők - vívódásukat, szerencsétlenkedéseiket, vitáikat, amelyek aztán valamilyen eredményre vezetnek. Kicsit féltem is a Konyhafőnököt, nehogy észrevegye valaki értékközvetítését, mert akkor reszeltek a produkciónak. Itt ugyanis kemény munkával lehet eredményt elérni, a Mészáros nevű nem strómanok világával ellentétes az ilyen polgári erényre épülő műsor.

A zsűri tagjai szakmájukban elismert, tiszteletre méltó emberek, akiktől a kritikák jogosak. Ugyanakkor gyakran átmennek manírosba. Fördős Z. esetében például előre tudható, kiről miképp döntöttek, mert általában arra néz először, akit nem közvetlenül érint az ítélet. Ha a piros csapatra néz, biztos, hogy a zöld csapat nyerte a számot. A Fördős név mellé pedig felveheti a "szaftos" nevet is, mert egy műsorban legalább négy-öt alkalommal hiányolja a szaftosságot vagy éppen dicsér a szaftosság megléte okán. Sárközi Ákos végtelenül szimpatikus séf, akin látszik, hogy rengeteg munka révén került szakmája elitjébe. Egyetlen dologba lehet belekötni esetében, a beszédmódját érdemes lenne fejleszteni. Mintha mindig egy krumplit tartana a szájában azért, hogy valamelyik versenyzőnek random felajánlhassa előnyszerzés esetén. Wossala Rozina kevéssé markáns, és ebben követi elődjét, Vajda Pierre-t, aki óvatosan kóstolt, és gyakran inkább hümmögött. Rozina beszédhibája - olyan zártan beszél, hogy azzal egy vazs megyei kricsmi törzsközönségéből nem tűnne ki - némileg zavaró, és a tanárnénis stílus sem áll jól neki.

szepkaja.jpg

Nem tudjuk még ki lesz a verseny győztese, akárki, én meghajolok előtte. Sok munkával elért eredmény lesz az övé. Nekünk, laikus nézőknek, akik tátott szájjal nézzük a borjúagyvelőből készült mousse-t, az újragondolt bikahere mártást, a flambírozott kecskehájat, hiányozni fog a befejeződő műsor, ezért bánatunkban eszünk egy finom magyaros gulyáslevest Laci bácsi ételízesítőkkel dúsított konyhájából.

Látják, akárcsak Fördős Z. a szándékolt mellénézésével, én is becsaptam önöket a címválasztással: egyáltalán nincs elegem a Konyhafőnökből, amely szórakoztatva csinál kedvet a főzéshez a kétbalkezeseknek miközben a konyhák kemény világát is bemutatja.

Ha tetszett a bejegyzés, kérjük, oszd meg Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson! Köszönjük!

Kövess minket Facebookon!


29 komment

Címkék: tv étel főzés konyhafőnök

A hozzászólásokat a bejegyzés írói, illetve a blog szerzői nem ellenőrzik, azok tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállalnak. Kifogás esetén adott komment eltávolíttatható -> elegemvanblog [kkc] gmail [p] com.

A bejegyzés trackback címe:

https://elegemvan.blog.hu/api/trackback/id/tr6811938155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2016.11.10. 18:35:13

A műsor zseniális, de a mostani zsűri szörnyű. Egyrészt Sárközi egy szörnyen túlértékelt séf, erőltetett fine dining stílusával, csomó alig ehető kajával. Nekem egy tányéron ne legyen fekete a kaja. Valamint szörnyen hraccsol és valami gordonramseyt próbál belevinni a dologba túl modorosan. Bernáth egy sokkal élvezhetőbb figura volt.

Rozina meg valaha dögös csaj, egy a waffen ss stílus ezzel a femina hajjal kurvra nem áll jól neki.

Parajpuding 2016.11.10. 19:04:40

Nekem elegem van a Konyhafőnökből. Pont. Már korábban is az volt, bár akkor azért voltak tűrhető epizódok, de ezzel a korábban versenyzőként szereplő, hirtelen k*rvanagy "tudással", "hozzáértéssel" és gigaarccal előkapart rendkívül ellenszenves W.R.-el zsűriben :DDD egyenesen hiteltelenné vált a műsor. Legközelebb az utcáról hívnak be valakit a zsűribe? Nem is rossz ötlet. Az átlag fogyasztó szemével is lehetne láttatni az étkeket, talán még érdekesebb is volna, mint az ilyen önjelölt és a média által felfújt álszakemberekkel.

dr. pretender 2016.11.10. 20:01:43

Nem értek egyet a poszttal. Szerintem maga a műsorformátum tökjó, a kivitelezésben viszont szinte mindent sikerült elrontani. A zsűri szörnyű, a séf az egyetlen szimpatikus tagja, viszont sajnos nem tud beszélni; Fördős "Kösssz" Zé idegesítő, Rozina személyében pedig sikerült az előző szériák legutáltabb szereplőjét beemelni a zsűribe :D
Ezen kívül hülyén van összevágva az egész, vannak benne fura bakik, kieső majd visszahozott szereplők, a "szabályok" nem következetesek (mondjuk eddig se voltak azok), ellentmondanak saját maguknak (pl. a korábbi évadokban csilliárd alkalommal elhangzott, hogy nem ehető elemeket nem rakunk a tényérra, ehhez képest nemrég konkrétan tojáshéjban tálalt valamit a vendégséf :D) stb.

kutyanyolc 2016.11.10. 21:39:34

@bontottcsirke: Sárközi zseniális séf, volt szerencsém már többször a főztjéhez. Te hányszor kóstoltad az ételeit, hogy ilyen véleményt mersz adni róla???

Gacsajpesta 2016.11.10. 23:38:13

Nagyon, nagyon primitív műsor, ahogyan a többi főzős műsor is. Tele homokosokkal, önmegvalósítási kényszer szülte ehetetlen vackokkal, műmájer, okoskodó, műveletlen szakácsokkal, akik nyíltan Nobel-díjas valakiknek képzelik magukat, mert főzhetnek egy műsorban.

A gyerekek belekeverése ebbe a szennybe pedig ifjúság elleni büntett.

Funk You 2016.11.11. 00:07:07

@dr. pretender: a tojáshéjban tálalt mártás nálam is kiverte a biztosítékot. ha ilyet egy versenyző csinál, kibasszák a tojáshéjat szószostul a kukába, az előállítóját meg jól lecseszik. ha egy ismert séf pakolja a tányérra, akkor tök rendben van és milyen ötletes. wtf?

érdekes még, hogy amikor kiviszik a zsűrinek az ételeket, csili-vili minden pult, még a mosogatók is fényesre vannak suvickolva, holott amikor lejár az idő és fel a kezekkel van, még kupi uralkodik a pultokon. nyilván nem 2 perc letakarítani és elmosogatni, elpakolni, kérdés, hogy mit kóstol akkor a zsűri, a rég kihűlt kajákat?

különben nekem bejön a műsor, annak ellenére, hogy Fördős Z modoroskodása kezd már nagyon sok lenni. lehet azért jó trükköket tanulni. mondjuk az öncélúskodó, hű de fasza séf vagyok én jellegű kajáktól kiver a víz. mi a tökömnek kell borjú agyvelőből, mirigyből vagy libamájból desszertet csinálni? vannak erre megfelelőbb alapanyagok. szerintem ez nem fine dining, hanem öncélú baromság.

dr. pretender 2016.11.11. 00:32:58

@Funk You: igen, valahogy ebben az évadban nem találták el jól az arányokat, túl sok a teljesen öncélúnak tűnő, erőltetett feladat

bontottcsirke 2016.11.11. 06:34:50

@kutyanyolc: Fekete kaját, meg pecsétes aljú tojást egyenek a patkányok.

Én értem, hogy budaipeti lejárt, nem divat a bányászadag, de egy hús legyen normálisan elkészítve, az adag legyen valamivel nagyobb, mnt egy előétel a hype legyen kisebb.

Főzzön friss, elérhető alapanyagokból szépen, mint Bernáth. A nyers húsnak a disznóban a helye, a virágnak meg a réten.

kutyanyolc 2016.11.11. 08:33:15

@bontottcsirke: Szóval az életben nem jártál még ilyen helyen, de kritizálsz... :D

É2I 2016.11.11. 09:09:32

Nekem bejött a műsor. Nyilván vannak benne hibák, de bár csak ennyi lenne a többiben is.

" Fördős Z. esetében például előre tudható, kiről miképp döntöttek, mert általában arra néz először, akit nem közvetlenül érint az ítélet."
Ezt akkor nem csak én vettem észre, láttam bele :)

Két kritikát azért én is megemlítenék - nekem is pont az szúrta a szemem, mint fentebb is írták -; hogy kerülhetett fel egy nyers tojáshéj az ételre? Ráadásul ritka rondán megskalpolva, de anblock gusztustalan volt. (Persze ez a vendég séf -nagy- hibája volt, de ki kellett volna vágni a műsorból egy az egyben és hogy nem tették, így a stábé is.)
A másik néha egy-egy pici következetlenség, krumplit kitiltja a séf; a végefelé meg ő főz belőle, nem teszünk ehetetlen, nyers, stb. elemeket fel, de ezek azért a másolandó ételeknél is elő-elő fordulnak. Nem nagy bajok amúgy, lehet velük élni.

És amiért évadok óta szeretem az az, hogy nem egy rakat bunkóval operálnak műsor gyanánt. Egy-egy előfordul benne - mint ahogy mindenhova be tud csúszni ebből a fajtából -, de alapvetően nem a hót' sötét, IQ mínuszos embereket nézheted. Pluszban még valamilyen szinten ismeretet is terjeszt. Bár nem hiszem, hogy bármikor langusztából vagy más egzotikumból főznék - alapból nem is tudok, nem is próbálkozom :) -, de most már van némi fogalmam, hogyan is fognék hozzá, ha rá lennék kényszerülve. ;)

szamaritánus 2016.11.11. 09:44:34

@kutyanyolc: te mi a faszt vered magad itt?

bontottcsirke 2016.11.11. 09:47:49

@kutyanyolc: Véleménynyilvánítási jogom van. Ha nem tetszik nem fogok odamenni.

kutyanyolc 2016.11.11. 09:55:25

@bontottcsirke: az van. Szíved joga, hogy odamész, ahová akarsz. De kép alapján megítélni egy ételt kb. ugyanolyan, mint kép alapján megítélni egy zeneművet. Van némi rálátásom, hidd el: Sárközihez fogható szakács kevés van az országban.

Csapee 2016.11.11. 10:04:21

Hát én nem tudom hogy a régi és az új séf szakmai munkája alapján mekkora a különbség de az új sokkal nezhetobb. A régi kicsit karotnyeltnek tűnt.

bontottcsirke 2016.11.11. 10:04:57

@kutyanyolc: A tálalás lényege 50% a másik 50 az íz.

Ha az jön leh, hogy nem enném meg, akkor bocs de nem fogom kóstolgatni.

Előttem már szépen leírták, hogy szarvashibák voltak a műsorban. A tojás ilyen tálalása megengedhetetlen, a burgonya köretként való tiltását nem értjük.

A másolandó ételek lehet hogy különlegesek, de nem különösebben étvágygerjesztőek, nem voltak szépek a formák, sem az ízek. Sokan mondták már előttem, hogy öncélúak. Azok.

És ez nem ízlésről vitatkozás, hanem alapvetés.

kutyanyolc 2016.11.11. 10:29:21

@bontottcsirke: szerintem rendkívül látványos és gusztusos a tálalás, de nem kell elfogadnod a véleményem. Vannak nagyobb szakmai hibák is a műsorban, mit a tojáshéj (semmivel nem rosszabb, mint egy csontos hús, vagy szoszié a tányéron).

n3spr3ss0 2016.11.11. 11:01:11

Jó lenne ez a műsor,de a nézők döntő részének nem ilyen ételekre van igénye.Az alapanyagok nagy része ismeretlen,megfizethetetlen,külföldről behozatott élelmiszer,az átlag magyar számára elérhetetlen,és nem kell mindent újragondolni.Nekem egy ételtől sem jött meg az étvágyam.

hozzaszolo 2016.11.11. 11:28:55

Egyszer van nézhető műsor az rtlen per év, ez az. Tavaly a döntőben nyilatkoztak még a hirdetés előtt de már lehetett látni a nézésükből hogy nem Dani fog nyerni. Remélem ezt most nem ilyen balfasz módjára fogják összevágogatni.

bontottcsirke 2016.11.11. 12:29:07

@n3spr3ss0: Ebben igazad van, de a műsor a mesterszakács kiválasztásáról szól, nem pedig hazai ízekről.

Ezeket nem is fogja megvenni az átlag magyar, de trükköket el lehet tanulni a műsorból. Jobban örülök neki mintha egy agyatlan bigbrother 9 menne

nick papagiorgo 2016.11.11. 13:22:58

Az nem világos számomra, hogy a versenyzők amúgy gyakorló szakácsok, vagy "utcáról beszédült" lelkes amatőrök?
Nekem úgy tűnik van ilyen is olyan is, csak így nem teljesen oké a dolog (Döncike tuningolt ladáját nem kellene forma1-es autókkal versenyeztetni).

Illetve előttem többen is megjegyezték, hogy a kaják egy része teljesen "életidegen": egy normál étteremben a büdös életben nem választaná senki, max 1-2 gourmand, de 1-2 emberért nem tartanak kajákat az étlapon (pl. újragondolt carbonara stb). Vannak kifejezetten ilyen stílusú éttermek, de ott meg csak ilyen (molekuláris stb) kaják vannak. Nem világos számomra, hogy most melyik stílust akarják képviselni - vélhetőleg ezt is, azt is, de ez így kissé kaotikus.

Tudnám még értékelni, ha nem mindig "főételt" kellene elkészíteni, hanem pl. komplett menüsort (előétel, főétel, desszert).

Ezeket leszámítva, a legnézhetőbb műsorok egyike.

alprazolam 2016.11.11. 13:24:46

nekem nagyon nem tetszett az a rész, amikor egy 2 méteres kardhalból megcsináltak egy 5 centis darabot. szoktam nézni a tonhalcsatákat, ott egy 150-200 kg-os tonhal átlag 45 dolláros kilóárral számolva 8-9000 dollár, átvételkor! akkor egy kardhal legyen mondjuk 20 ezer dollár. és ez csak az átvételi ár. mire ideér, és keres rajta mindenki, lesz az ára 15 millió forint. tényleg ennyire gazdag ország v

nick papagiorgo 2016.11.11. 13:39:08

@alprazolam:
A műsort készítő brigádból valaki otthon már régen akart kardhalat sütni (csak drágállotta is, meg nehéz is beszerezni).
De most ez a régi vágya elérhetővé vált :)

Tristee 2016.11.11. 13:56:30

"A versenyzők többsége a főzés elkötelezett átlagembere, amolyan hétköznapi Levin, akik fantasztikus teljesítményekre képesek, miközben hihetetlen alázattal viseltetnek a konyha és a zsűri iránt."

A szerző jól látja a lényeget.

A Konyhafőnök a maga hétköznapi, egyszerű figuráival, akik ráadásul valós munkával és munkából akarnak megélni, felüdülés a többi, hasonló műsorhoz képest: melyekben vagy fenékmutogatás vezet a győzelemhez, vagy neyloncelebek isznak marhavért az első helyért - mindez végtelenül nyegle (Till Attila), erőltetetten jópofizó (Istenes Bence), unalmas műsorvezetők művi rajongása közepette.

Annie Oakley 2016.11.11. 14:07:23

Én rákattantam a műsorra, pedig a korábbi évadokat nem nagyon néztem. A mostani séf viszont sokkal szimpantikusabb. Látszik a hozzáértése, az alázata, és rengeteget segített a versenyzőknek közben. Persze, vannak hibák, de összehasonlíthatatlanul minőségibb, mint a hipe-olt X-faktor vagy más baromság. És ami a fő, valóban értéket közvetít. Nagyon tetszik, hogy nem csak kiadják a feladatokat, hanem be is mutatják az alapanyagokat, eljárásokat. Fantasztikus pl. Egy-egy zöldségből mennyifele létezik! A versenyzők valóban alázatosak, sokat küzdenek. Csak pislogtam, milyen feladatokat kaptak! Aki szidja őket, gondoljon bele, más csak a cukrászatot tanulja évekig, nemhogy az összes kaja fajtát! És még olyanok is helyt alltak, akik 20 évesen mentek veesenyezni! (tisztaság: alapkövetelmény egy konyhában, hogy közben is rend és tisztaság legyen, hiszen akkor nem tudnának rendesen dolgozni, és a higiénia szabályait is megsértenek. Korábban sokszor figyelmeztetett a rendre a séf a versenyzőket!)
Persze, nagy valoszinuseggel nem nagyon fogok ilyen kajákat enni, de az évad mottója a kreativitás volt, és ilyenkor belefér a fekete-feher kaja is. Egy fodrász versenyen sem sima bubit vágnak a modellnek. Én kicsit el szégyelltem magam, mennyire egysíkú módon főzök, mennyire gáz alapanyagokból. Ha egy kicsit jobban odafigyelek a fozesre, már elérte a műsor a hatását.

2016.11.13. 01:17:54

Modoros, életidegen műsor, ahol nyomják a fine dining vonakat, mert ma ez a trendi. Annyi köze van a való élethez, mint egy szado-mazo állatos pornónak a rendes szexhez. Megnézi az ember, aztán megvonja a vállát. Inkább nem. Fördős egy hihetetlenül modoros ember. Önmaga paródiája.

2016.11.13. 01:27:51

@kutyanyolc: @bontottcsirke:

Ehhez csak ennyit:

youtube.com/watch?v=vBQbPVQtJeM

Ez a műsor egy nyugati licenc alapján készült, a magyar verzió arról szól, hogy beledörgöljék az ember orrát, hogy szar az élete, egy csóró országban vegetál és szart se ér a magyar konyha, mert angolnaherét meg pacsirtamájat kellene enni, ha kultúrembernek akarja érezni magát.

bontottcsirke 2016.11.13. 09:57:48

@Colonel H. Stinkmeaner: AZért ez a proletár puffogás szerintem a ló túlsó oldala.

Aki nem szereti ne nézze. Én sem nézek focit, mert az összes botagyú görbelábú faszt elküldeném a kuril szgk-re kapálni.